Naslovna Društvo Putevi ka Kopaoniku prohodni, sneg i u Ivanjici i Sjenici

Putevi ka Kopaoniku prohodni, sneg i u Ivanjici i Sjenici

Pixabay

BRUS, IVANJICA- Svi putevi na teritoriji Brusa, uključujući i one koji vode ka Kopaoniku su zasad prohodni, izjavio je za Tanjug zamenik predsednika Opštine Brus Ivan Ðokić.

“Do sada je situacija takva da su putevi prohodni, iako sneg pada. Čuo sam se sa predsednicima mesnih zajednica, naročito onima u Krivoj Reci i Brzeći koji su mi rekli da nema prekida saobraćaja na putevima ka Kopaoniku. Visina snega u Krivoj Reci koja je naselje na nejvećoj nadmorskoj visini u našoj opštini je 20 centimetara. Svi ljudi u mesnim zajednicama koji su zaduženi za čišćenje puteva su u pripravnosti, tako da ćemo ispuniti obećanje da saobraćajnice budu čiste”, rekao je Ðokić.

Dodao je kako na teritoriji opštine Brus nema problema sa snabdevanjem električnom energijom.

Putni paravac Golijska reka – Odvraćenica u opštini Ivanjica nije prohodan zbog velike količine snega koji je napadao, dok se na ostalim opštinskim putevima saobraćaj odvija bez zastoja, izjavio je za Tanjug predsednik Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

On je rekao da će čišćenje puta preko Golijske reke početi najverovatnije sutra ujutru kada se očekuje prestanak padavina.

Mitrović je dodao kako zbog nevremena u brdskim selima oko Ivanjice povremeno nestaje električne energije.

“Visina snežnog pokrivača u proseku je tridesetak centimerata, sem na Goliji gde je napadalo više od pola metra snega. Nemamo informacije da su nekategorisani putevi neprohodni, ali je zimska služba u pripavnosti, spremna da deluje u slučaju potrebe”, rekao je Mitrović.

Prema informacijama agencije Rina, na teritoriji opštine Sjenica zbog loših vremenskih uslova 17 sela ostalo je bez struje.

Navodi se da je u ovoj opštini sneg koji i dalje pada formirao pokrivac visine preko 40 centimetara.

Prema rečima meštana, sneg pravi probleme u pešterskim selima, putevi nisu očišćeni, a nestaje i struja.

Indeksonline.rs

Exit mobile version