BEOGRAD – Putevi srbije upozoravaju vozače na vlažne i klizave kolovoze na pojedinim deonicama, te preporučuju opreznu vožnju.

Napominju da na celin teritoriji Zaječara duva jak vetar zbog kojeg je moguće formiranje snežnih nanosa.

Takođe, upozovaraju da sitne odrone duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih je, kažu, na Ðerdapskoj magistrali.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, poručuju iz tog javnog preduzeća..

Podsećaju na zabranu za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima pojedinim pravcima, kao i na odrone na određenim deonicama.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

indeksonline.rs