BEOGRAD – Putevi Srbije apelovali su na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje na jugu Srbije i Kosovu i Metohiji s obzirom da se prema upozorenju RHMZ-a danas očekuju obilnije padavine, a u višim predelima povećanje visine snega za 30 centimetara, ponegde i više, a u nižim predelima centralne i južne Srbije za 15 centimetara.

Vozačima se savetuje da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Zbog magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na mostovima, savetuje se maksimalan oprez pri vožnji i mole se učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja.

Iz Puteva apeluju da zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na petlji Surčin – Ostružnica, u desnoj saobraćajnoj traci na mostu preko reke Save, saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu preusmeren je na novoizgrađeni deo mosta – suprotan smer, pravac Beograd ka Novom Sadu.

Za saobraćaj su zatvorene preticajna i vozna saobraćajna traka na petlji Umčari u smeru Beograd-Niš i Niš-Beograd, a saobraćaj se odvija krajnjim desnim trakama.

Isključenje ka Nišu iz Umčara je zatvoreno za saobraćaj do daljnjeg.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je približno 120 minuta, dok je na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila približno 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

indeksonline.rs