BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ocenio je da je odziv prosvetnih radnika na imunizaciju dobar i dodao da je tokom današnjeg dana njih 8.000 primilo vakcinu protiv korona virusa.

Ministar je istakao da je država obezbedila vakcine dok u mnogim državama imunizacija još nije ni počela, te da i dalje ulaže napore da obezbedi dodatne količine.

“Sačinjen je plan vakcinacije i prosvetni radnici su među prioritetima, što nije slučaj u mnogim zemljama. Svima nama cilj bi trebalo da bude da se vratimo normalnom životu i radu, a to možemo samo vakcinisanjem”, poručio je Ružić, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ružić je pohvalio organizaciju na Sajmu i ostalim punktovima za vakcinaciju i zahvalio zdravstvenim radnicima, zaposlenima u Kancelariji za informacione tehnologije i eUpravu, volonterima medicinskih škola i svim drugim uključenima u taj ozbiljan posao.

Pozvao je prosvetne radnike i ostale građane koji se još nisu prijavili da to učine (imunizacija.euprava.gov.rs), ističući da su vakcine bezbedne i da su prošle sve kontrole relevantnih institucija.

indeksonline.rs