BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti promenljivo oblacno, toplo i u većini krajeva suvo, samo ujutru i pre podne na severu, a posle podne ponegde na zapadu i jugu kisa.

Uveče se očekuje jače naoblacenje s kišom, koje će tokom noći zahvatiti i ostale krajeve, a uz osetan pad temperature kisa ce postepeno preci u susnezicu i sneg i u nizim krajevima severne i zapadne Srbije, saopštio je RHMZ.

U brdsko – planinskim predelima padace sneg. Vetar slab i umeren, na planinama, posle podne i u kosavskom podrucju jak i olujni, juzni i jugoistocni. Na severu uvece, a tokom noci i u ostalim krajevima vetar u skretanju na jak, kratkotrajno i olujni, severozapadni.

Jutarnja temperatura od 1 do 9, najvisa dnevna od 9 do 16 stepeni.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblacno, toplo i tokom veceg dela dana suvo, samo ujutru sa kratkotrajnom kisom. Uvece

jace naoblacenje s kisom, koje ce tokom noci uz zahladenje postepeno preci u susnezicu i sneg. Jutarnja temperatura oko 9, najvisa dnevna oko 16 stepeni.

Prema izlgedima za narednmih sedam dana, do 31. januara, očekuje se umereno do potpuno oblacno, do petka osetno hladnije, povremeno sa vlaznim snegom, osim u ponedeljak, kada ce u nizim predelima padati kisa, susnezica i sneg.

U nizim predelima doci ce do formiranja, a u brdsko-planinskim do povecanja visine sneznog pokrivaca. Za vikend toplije, ponegde s kisom.

Indeksonline.rs