PRIJEPOLJE – U prijepoljskim selima i dalje je teška situacija zbog snežnih padavina, pošto je visina snežnog pokrivača u pojedinim mestima viša od 50 centimetara, a putevi su potpuno neprohodni.

Kako navodi Glas Zapadne Srbije, u selu Ivanje u odsečenim domaćinstvima žive stari i bolesni, pa su se meštani u saradnji sa loklanom samoupravom organizovali kako bi im se očistio put.

“Jedino prevozno sredstvo koje ovde sada može prići je traktor. Čistili smo put do nekih pet kuća koje su najkritičnije, jer u njima žive bolesni kojima smo odneli hranu i lekove. Kad je sneg sve okovao, oni su ostali potpuno nemoćni. U jednom domaćinstvu dvoje meštana je zaraženo korona virusom i njima smo odneli neophodne namirnice”, rekao je za RINU Gojko Koković koji je učetvovao u čišćenju.

Koković kaže da je u selu bio i jedan smrtni slučaj.

Kako se precizira, u pribojskoj bolnici od korona virusa je preminuo jedan meštanin pa je put morao da se malo očisti kako bi pokojnik mogao da bude sahranjen.

Zbog neuspelog tendera opština Prijepolje ovu zimu dočekala je bez adekvatne mehanizacije, pa je sneg osim na brdsko-planinskom zadao probleme i u gradskom pordučju.

Iz Beograda je u Prijepolje stigao jedan kamion za čišćenje snega, koji će, kako ističe Glas Zapadne Srbije, biti od velike pomoći u teškim uslovima.

indeksonline.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here