Naslovna Društvo Ugljanin: Stvoriti uslove za demokratske izbore i predstojeći popis stanovništva

Ugljanin: Stvoriti uslove za demokratske izbore i predstojeći popis stanovništva

Tanjug

NOVI PAZAR – Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas da će od predstavnika vladajućih stranaka u Srbiji i Evropske unije (EU) tražiti dijalog o stvaranju uslova za slobodne, fer i demokratske naredne izbore, u kojima će gradjani bez pritisaka i straha moći da izraze izbornu volju.On je, na konferenciji za novinare, rekao da su poslednji izbori bili neregularni, unapred planirani i namešteni, te da su gradjani izašli samo da zamaskiraju kradju i prevaru.

“Zato za gradjane Sandžaka više ne postoji smisao izlaska na izbore, dok se ne stvore normalni uslovi u kojima će se oni osećati slobodno. Mi smo već poslali pismo Tanji Fajon i ostalim visokim predstavnicima EU, koji su pre dve godine koordinirali rad vlasti i opozicije, kada je jedan od zaključaka bio da se nakon izbora nastavi sa dijalogom”, rekao je Ugljanin.

On je ocenio da je za Bošnjake od velike važnosti prestojeći popis stanovništva u Srbiji, koji će biti održan u oktobru ove godine.

“Zato pozivam sve gradjane koji žive u Sandžaku ili u inostranstvu da planiraju da tokom popisa budu ovde i da se izjasne onako kako se osećaju. Mi ćemo dati sve od sebe da se stvore uslovi da na popisnim listićima ne bude prevara, malverzacija i da se otklone sve mogućnosti falsifikovanja”, rekao je Ugljanin.

On je, odgovarajući na pitanje novopazarskog Sto plus radija, rekao da odbornici ove partije u Novom Pazaru “konstruktivno rade bez obzira ko je na vlasti, štiteći interese grada pred državnim organima i prateći zbivanja i ono što muči gradjane”.

indeksonline.rs/Beta