NOVI PAZAR – Prva redovna sednica Gradskog veća Novog Pazara protekla je, prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, u znaku usvajanja bitnih odluka.

„Jedna takva je i odluka o raspisivanju konkursa za sufinansiranje i finansiranje projektnih aktivnosti u oblasti socio- humanitarne delatnosti i udruženja građana koje se ovom delatnošću bave na teritoriji grada Novog Pazara. Grad je za konkretne aktivnosti iz budžeta izdvojio 43 milona dinara. Novi Pazar je prepoznatljiv po značajnim izdvajanjima za ovu oblast, ali želim da zahvalim svim organizacijama, jer i pored novca koji Grad ulaže, dosta toga realizuju i sopstvenim sredstvima, kako bi izašli u susret sugrađanima kada im je pomoć potrebna“, kazao je gradonačelnik Biševac.

Na današnjoj sednici doneta je i odluka o raspisivanju konkursa za sufinansiranje i finansiranje projektnih aktivnosti u oblasti kulture.

„Za ove namene izdvojili smo 4 miliona dinara, odnosno 500 hiljada dinara više nego u prethodnoj godini. Pozivam sva udruženja građana koja se ovim pitanjem bave da se jave na konkurs“, poručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Na prvoj redovnoj sednici Gradskog veća za ovu godinu, usvojeni su jednogodišnji planovi rada (2021.) svih ustanova čiji je osnivač Grad.

„Planovi su prilagođeni akuelnoj situaciji. Usvojen je, pored planova rada i Plan javnih nabavki u 2021. godini. Budžet Grada je preko 3 milijarde dinara, kao i prethodne godine i nastojaćemo da realizujemo sve planirane aktivnosti“, zaključio je gradonačelnik.

Indeksonline.rs