NOVI SAD – Prvi od tri finalna “EXIT TO 2021” programa, strim sjajnog tročasovnog seta Nine Kraviz snimljen 2018. na zatvaranju mts Dance Arene, sinoć je na Petrovaradinsku tvrđavu vratio više od 150 hiljada gledalaca iz celog sveta.

Inspirativan nastup techno umetnice premijerno i ekskluzivno mogao je da se gleda na Exitovom Facebooku i YouTube kanalu, a u promociju se aktivno uključila i Nina, najavljujući ga danima ranije, ali i objavljujući tokom samog strima. Na svojim društvenim mrežema, na kojima je prati više od 3 miliona fanova, mogli su se videti video snimci u kojima snima sebe kako gleda nastup, da bi po završetku ostavila predivnu poruku: “Hvala vam!

Postala sam jako emotivna gledajući vas kako plešete i uživate u muzici do 9 ujutru na jednoj od najlepših bina na svetu”. Komentari fanova širom sveta na ovaj jedinstven “throwback” u to nezaboravno julsko jutro kretali su od neizbežnih tagovanja prijatelja, poziva na ples, svedočenja iz prvih redova rova Dance Arene, pa sve do onog najemotivnijeg – “Vidimo se 2021!” jer je upravo Nina Kraviz jedna od hedlajnerki velike proslave 20. godišnjice EXIT festivala od 8. do 11. jula ove godine.

Protekli decembar bio je posebno zanimljiv za Ninu jer je konačno objavljena najočekivanija video-igra 2020. „Cyberpunk 2077“, za koju ne samo da je radila muziku, nego se pojavljuje i kao jedan od likova. Plastična hirurškinja koja operiše u teškom podzemlju i, naravno, „popravlja“ ljudska tela ilegalnim kibernetičkim delovima, uloga je koja joj je ponuđena nakon što je već pristala da komponuje muziku. Za igru je napravila čak pet originalnih kompozicija koje su se našle i na zvaničnom soundtrack-u uz izvođače kao što su Run The Jewels, A$ap Rocky i Grimes.

Program „EXIT TO 2021“ nastavlja se večeras u 20:21 još jednom svetskom ekskluzivom i premijerom, snimkom nastupa Amelie Lens sa mts Dance Arene kojim se završio festival 2019. godine, što je ujedno i poslednji nastup koji se desio na Exitu do danas. Predivan set ove istinske techno umetnice biće i podsećanje da ovog maja stiže na Sea Star festival u umašku lagunu Stella Maris, a moći će da se pogleda na Facebook stranici i Youtube kanalu EXIT festivala.

U subotu 16. januara prazničan specijal završava se uzbudljivom novom formom VR žurki u kojoj EXIT u saradnji sa klubom Bootshaus i inovativnom platformom Sansar, donosi virtuelni živi nastup house majstora andhim. Virtuelna žurka iz Bootshausa biće besplatna i moći će da se prati pomoću VR naočara na Sansarovoj platformi na ličnim računarima, na svim uređajima koji koriste Sansarovu aplikaciju, na Twitch kanalu Bootshausa te na sajtu EXIT festivala, a počinje u 19:00.

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održaće se od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Sepultura, Metronomy, Dax J, Kobosil, Denis Sulta, Honey Dijon, Laibach, Juliana Huxtable, Francois X, 999999999 live, Onyvaa, Monosaccharide, Bokee, VTSS, SPFDJ, Marko Nastić, After Affair, Kristijan Molnar, Bokee, Coeus, Goblini, Ilija Djoković, Lag, Insolate, Layzie, Massimo, Reblok, Runy, Space Motion i Thundermother.

indeksonline.rs