BEOGRAD – JP “Putevi Srbije” pozvalo je danas vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, jer se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas u planinskim predelima očekuje povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 30 centimetara.

Savetuju vozače i da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Pozivaju na maksimalan oprez pri vožnji i zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

U saopštenju se navodi da je u Zaječaru oblačno, da kiša umerenog do jakog intenziteta pada na većem delu teritorije dok na teritoriji Lukova i Bora pada sneg.

Zbog pojave magle i vejavice na Čestobrodici vidljivost je smanjena od 50 do 70 metara.

JP “Putevi Srbije” su saopštili da su na Petlji Umčari za saobraćaj zatvorene preticajna i vozna saobraćajna traka, u smeru Beograd-Niš i Niš-Beograd, a saobraćaj se odvija krajnjim desnim trakama.

Isključenje ka Nišu iz Umčara je zatvoreno za saobraćaj do daljeg.

Na Petlji Surčin – petlji Ostružnica zbog radova na rehabilitaciji kolovoza u desnoj saobraćajnoj traci na mostu preko reke Save, saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu preusmeren je na novoizgrađeni deo mosta (suprotan smer), pravac Beograd ka Novom Sadu.

Na Pančevačkom mostu od danas do 11. januara, od 22 časa do šest sati, izvodiće se radovi na demontaži oštećene i ugradnji nove elastično-odbojne ograde na mostu, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Tako će se saobraćaj odvijati levom slobodnom saobraćajnom trakom, u oba smera.

Na deonici Rogačica – Debelo Brdo, mesto Ovičinja (ispod “Kapije Podrinja” ), od 26. juna 2019. saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku signalizaciju.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Indeksonline.rs