NOVI SAD – Vojvodjanska banka objavila je na svom Fejsbuk profilu reklamu za keš i stambene kredite koja počinje fotografijom sa citatom iz domaćeg filma “Južni vetar” koji izgovara glumac Miodrag Radonjić: “Koliko ćeš Srpčića da mi rodiš?”, što su pojedini komentatori ocenili kao nacionalistički ispad banke, piše danas portal Autonomija.

“Da li samo Srbi podižu kredite”, upitala je jedna komentatorka na Fejsbuku, a drugi komentator je napisao: “Za banku je ovakva komunikacija nedopustiva”.

“Samo udrite po nacionalizmu, svaka čast! Pretpostavljam da nisam jedina koja ću zbog više nego očigledne promocije istog automatski promeniti poslovnicu, da ne pominjem druge razloge…”, navela je još jedna komentatorka.

Nakon pitanja “Koliko ćeš Srpčića da mi rodiš?”, koje postavlja glumac Radonjić, sledi fotografija sa glumicom iz “Južnog vetra” koja pokazuje tri prsta, što je jedan od srpskih nacionalističkih simbola, podseća Autonomija (www.autonomija.info).

Na trećoj fotografiji, muškarac odgovara: “Onda nam treba i keš i stambeni kredit”.

Vojvodjanska banka je u vlasništvu madjarske OTP grupe.

Vojvodina je etnički i kulturološki najraznolikiji deo Srbije, a zbog toga je zovu i “Evropa u malom”.

U Skupštini Vojvodine, pored srpskog, u službenoj upotrebi su i madjarski, rumunski, slovački, rusinski i hrvatski jezik.

U mnogim vojvodjanskim opštinama i gradovima takodje su, pored srpskog, u upotrebi jezici manjinskih nacionalnih zajednica, što se može primetiti i po tablama sa nazivima mesta i ulica, podseća Autonomija.

indeksonline.rs/Beta