Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Dnevnik zapadne Srbije je zajednički projekat Glasa zapadne Srbije i TV Telemark. Tu su još dve televizije Gornji Milanovac i TV Požega, koje su ravnopravni članovi ove za sada jedinstvene medijske koalicije.

Dnevnik će imati dopisnike od Pešteri na jugozapadu pa do Ljubovije na severozapadu, a tu će biti i mediji koji su se već odavno afirmisali kao uticajni. To su Media portal, PP Media iz Prijepolja, Toppres iz Topole a iz Кolubarskog okruga, Ljig info. Temama iz kulture baviće se produkcija Zvuci Srbije.

Užički kraj, najverovatnije, će pratiti Dnevnik preko jedne od najuticajnih internet medija na tom području ,,Užice – Oglasna tabla” sa kojima smo na korak do dogovora. Spisak zainteresovanih medija se širi, i biće ih još a svi imamo zajednički cilj, u vidu informisanja građana na širokom prostoru zapadne Srbije, sa više od pola miliona stanovnika.

„Ono što je zanimljivo, to je da će GZS angažovati mlade dopisnike iz raznih seoskih i gradskih sredina, kojima je jedino potrebno da imaju dobar smart telefon. Sa nama će mnogo naučiti, a po nešto i zaraditi. Zbog toga pozivam sve one koji su zainteresovani sa područja cele zapadne Srbije da se jave na mejl [email protected]. Mnogi će dobiti šansu da se okušaju u ovom poslu”, kaže urednik Dnevnika Gvozden Nikolić.

Nikolić kaže da kao i uvek računa na obične ljude i gledaoce koji znaju da na njega i medije koje predstavlja uvek mogu računati.

„Veliku pažnju posvetiću snimcima sa terena, problemima običnog čoveka, mnogima ću dati reč da kažu svoju muku, ali nećemo nikada preskočiti da sa njima podelimo i lepe stvari. Radovaćemo se zajedno kada rodi šljiva, malina ima cenu, kada uzri žito. Bićemo tamo gde su svetkovine, nadam se najmanje kada je žalost. Računam na sve vas, i na vaše video zapise. Zajedno ćemo graditi puteve , dizati bandere, sejati i žeti. Tu smo, jer ovo je Dnevnik zapadne Srbije, a to znači dnevnik svih Vas”, poručuje Gvozden Nikolić.