BEOGRAD – Direktori gerontoloških centara su na onlajn sastanku zahvalili Ministarstvu za rad i ministarki Dariji Kisić Tepavčević što su dozvoljene posete za korisnike koji su prošli kompletnu proceduru vakcinacije.

Nakon što su pre nekoliko dana omogućene posete korisnicima gerontoloških centara u kontrolisanim uslovima Kisić Tepavčević je zahvalila korisnicima tih ustanova na strpljenju i razumevanju za sve preduzete mere, navodeći da su svima pokazali šta znači odgovorno ponašanje u vreme epidemije kovid 19, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Kisić Tepavčević je kazala da razume očekivanja korisnika u vezi relaksacije epidemioloških mera, jer su u gerontološkim centrima i domovima za smeštaj odraslih i starih već duži vremenski period na snazi epidemiološke mere u cilju sprečavanja ulaska virusa korona i zaštite zdravlja korisnika.

Na sastanku, kojem su prisustvovale i pomoćnica ministra za rad u Sektoru za socijalnu zaštitu i u Sektoru za materijalno-finansijske i analitičke poslove Biljana Zekavica i Mirjana Chojbašić, govorilo se i o procesu vakcinacije u tim ustanovama, mogućnostima za unapređenje njihovog rada, kao i poboljšanja usluga smeštaja i kadrovskih kapaciteta.

indeksonline.rs