NOVI PAZAR – Nastavak juče započete, prve ovogodišnje sednice Grada Novog Pazara obeležilo je obraćanje predsednice Skupštine Anele Halilović Šemsović. Predsedavajuća je prisutne odbornike podsetila da su ih za odgovoran posao koji obavljaju delegirali građani, bez obzira da li su predstavnici vlasti ili opozicije.

Nastavak juče započete, prve ovogodišnje sednice Grada Novog Pazara obeležilo je obraćanje predsednice Skupštine Anele Halilović Šemsović. Predsedavajuća je prisutne odbornike podsetila da su ih za odgovoran posao koji obavljaju delegirali građani, bez obzira da li su predstavnici vlasti ili opozicije. Predsenica Skupštine je istakla moralnu i ljudsku kao i profesionalnu obavezu odbornika da se jedni drugima obraćaju sa uvažavanjem i da u okviru svojih nadležnosti rade u interesu građana koji su im ukazali poverenje. Prema njenim rečima, juče započeto zasedanje proteklo je u tonu i atmosferi koji su nedopustivi i koje niko sebi ne sme dozvoliti.

“Pokazivala sam juče dobru volju. Obaveza je svakog muslimana da se muslihunski ponaša, bez obzira da li imamo dodirnih tačaka, ne vodi dubljem razdoru. Ljude koji su predamnom i rad u parlamentu sam posmatrala na taj način i ako ništa drugo, neka nam dodirna tačka bude poslovnik koga ćemo se pridržavati. Ako je povreda poslovnika, diskutivaće se samo o Poslovniku. Nećemo se prozivati po ličnom i porodičnom identitetu, nećemo raditi ništa od onog što će kulminirati na način kako je juče kulminiralo. Iskreno se nadam, zbog svih nas da nećemo doživljavati situacije poput one od sinoć. To želim kao čovek, kao Bošnjakinja, kao neko ko je pred vama, ne zato što sam bolja od ostalih, već sam birana iz svojih redova. Dok sam ovde, zamoliću vas za muslihunski odnos i obavezu, a potom i korektnost po političkom delovanju“.

indeksonline.rs/rtvnp.rs