BEOGRAD – U Srbiji će i sutra biti hladno sa umerenim i jakim mrazom i najvišom dnevnom temperaturom ispod nula stepeni, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Najniža temperatura će se kretati od minus 12 do minus osam stepeni Celzijusa, a najviša od minus pet do nule.Biće promenljivo oblačno, sa dužim sunčanim intervalima, a u planinskim predelima i na jugu oblačno, mestimično sa snegom. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severozapadni.

U Beogradu će se najniža temperatura kretati od minus deset do minus osam stepeni, a najviša će biti oko minus dva stepena Celzijusa. Biće promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima uz slab i umeren, severni i severozapadni vetar.

U Srbiji će u ponedeljak i utorak biti pretežno sunčano. U sredu se očekuje naoblačenje sa padavinama, kišom i snegom, najpre na severu. Do kraja narednog sedmodnevnog perioda će biti oblačno, mestimično sa slabim padavinama. Dnevna temperatura će od ponedeljka biti u postepenom porastu.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 14. februar 2021:

Osobama sa srčanim tegobama se savetuje izvestan oprez usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Nesanica i glavobolјa su moguće kod meteoropata.

indeksonline.rs/Beta