NOVI PAZAR – Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek sastao je danas u Novom Pazaru sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima. Olimpijski šampion Štefanek istako je izuzetnu saradnju sa Novim Pazarom i zahvalio se gradonačelniku što ima toliko razumevanja prema sportu i sportistima.

“Novi Pazar kao grad mnogo ulaže u sport, infrastruktura vam je izvanredna. Mi saradnju želimo još više da ojačamo. Novi Pazar učestvuje u mnogo akcija koje organizuje savez, a jedna od tema su bile i Seoske igre Za koje mislim da će sledeće godine i Novi Pazar moći da se uključi.”, rekao je Štefanek i dodao da je zadovaljan sastanom I da se u našem gradu oseća kao kod kuće.

Gradonačelnik Novog Pazara istakao je tradicionalno dobru saradnju sa Sportskim savezom Srbije. “Mi smo grad sporta, grad mladih. U prethodnom periodu smo uspeli da izgradimo sportsku infrastrukturu koja je sigurno jedna od boljih u Srbiji. Cilj nam je da ojačamo pre svega znanje trenerskog kadra. Govorili smo o otvaranju kancelarije Zavod za sport jer je Novi Pazar i regionalni sportski centar.” Gradonačelnik Biševac je istakao da osim razvijanja profesionalnog sporta, u čijem je Novi Pazar vrhu sa pet superligaša i uspešnim pojednicima u atletici i borilačkim veštinama, cilj saradnje sa Sportskim savezom Srbije je jačanje školskog sporta.

“U Novom Pazaru imamo dobar potencijal i dosta dobrih sportista, a uz podršku grada i Sportskog saveza Srbije možemo našim klubovima i sportistima da pružimo uslove za bolji napredak.”, rekla je Amela Terzić, predsednica Sportskog saveza Novog Pazara.

indeksonline.rs