BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Tatjana Matić, predložila je danas ambasadoru Austrije Nikolausu Luterotiju da razmotri mogućnost započinjanja pregovora dve zemlje o uspostavljanju obostrano odobrenog digitalnog sertifikata o vakcinaciji.

Matić je, kako je navedeno u saopštenju, na sastanku s ambasadorom istakla da Srbija uspešno sprovodi plan imunizacije i da bi sertifikat o tome značajno doprineo poboljšanju stanja turizma pogodjenog posledicama pandemije korona virusa.

Na sastanku je istaknuto da je Austrija je na listi 15 najvažnijih srpskih partnera u trgovini robom i medju 10 najvažnijih partnera u razmeni usluga, i jedan je od najvećih stranih investitora.

Ambasador Austrije je istakao ;značaj saradnje na projektima u oblasti turizma, a posebno važnost smanjenja zagadjenosti i zaštite životne sredine.

On je izrazio zainteresovanost za podršku projektu “Digitalizacija turističke ponude Srbije”, ukazavši da je Vlada Srbije uradila ogroman posao za unapredjenje infrastrukture.

Sagovornici su se složili da je neophodno dalje ulaganje u telekomunikacionu infrastrukturu koja pomaže i razvoj turizma, kao i celokupne privrede i industrije.

indeksonline.rs/Beta