BEOGRAD – U Beogradu je od početka ove godine isplaćeno ukupno 74,5 miliona dinara iz gradskog budžeta za novčana davanja porodiljama.

Kako je za Tanjug rekla gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, novčana davanja isplaćena su za 2.801 porodilju.

Precizirala je da je samo u toku ovog meseca isplaćeno više od 41,5 miliona iz budžeta Grada Beograda za 1.569 porodilja.

Stanisavljevićeva je istakla da Grad sve svoje obaveze prema porodiljama isplaćuje na vreme, bez dana kašnjenja.

“Ponosni smo što je ove godine budzet gradskog Sekretarijata za socijalnu zaštitu, kada su u pitanju davanja porodiljama, povećan za deset odsto i iznosi više od 468 miliona dinara”, dodala je Stanisavljevićeva.

Porodilje u Beogradu imaju pravo na jednokratno novčano davanje koje ostvaruje svaka porodilja u iznosu od 10.000 dinara, kao i pravo na jednokratno novčano davanje nezaposlenim porodiljama u iznosu od 25.000 dinara koje je od prvog januara ove godine povećano za 5.000 dinara.

Takođe, pravo na jednokratno novčano davanje imaju porodilje za prvorođeno dete u iznosu od 10.000 dinara, za drugorođeno dete u ukupnom iznosu od 20.000 dinara, za trećerođeno dete u iznosu od 30.000 dinara i pravo na novčano davanje porodiljama za blizance u iznosu od 25.000 dinara po detetu.

indeksonline.rs