NOVI PAZAR – Humanitarne organizacije ”Otvorena ruka” i ”Sevap” proteklog vikenda stigle su do novopazarskog sela Muhovo, kako bi četvoročlanoj porodici Gudžević, u kojoj nema radno aktivnih članova, uručile neophodnu pomoć. Oni žive od socijalne pomoći i dečijeg dodatka, a donacija u vidu električnog šporeta i osnovnih životnih namirnica im, kažu, mnogo znači.

Iako je tridesetak kilometara udaljeno od Novog Pazara, selo Muhovo nije naselje do koga se brzo stiže. Razlog je, teže pristupačan makadamski put na deonici od Belih Voda do Muhova. Ipak, za ”Otvorenu ruku” i ”Sevap”, nema nepristupačnih puteva, kada je potrebno da uruče pomoć onima kojima je neophodna.

Prilikom ranijih poseta ovi humani ljudi saznali su da je samohranoj majci Sabaheti, koja se sada brine i o unicima, jer joj je sin, inače samohrani otac, teško pokretan, trenutno na bolničkom lečenju, potreban električni šporet. Uz šporet, stigle su i osnovne životne namirnice i slatkiši za mališane.

Sabaheta Gudžević, koja je sama gajila sina, sada se brine o njegovoj deci. Kaže da nemaju drugih primanja osim socijalne pomoći i dečijeg dodatka, te da im svaka pomoć, mnogo znači. Iako zahvalna za svaku vrstu pomoći koja im je sada dobrodošla, Sabaheta bi najviše volela da njen sin ozdravi, stane na svoje noge i da sam bude sposoban da se stara o svojoj deci.

”Ovo je još jedna u nizu humanitarnih akcija našeg udruženja ”Otvorena ruka” koje za cilj imaju pružanje podrške i pomoći porodicama kojima je to zaista neophodno. Jedna od takvih porodica je i porodica Gudžević koju smo posetili pre određenog vremena, dostavili im donaciju i saznali da im je potreban električni šporet”, kaže volonterka organizacije ”Otvorena ruka”, dr Medina Rašiti. Ističe da je situacija u toj porodici posebno teška, jer je domaćin kuće teško bolestan, zbog čega je već osam puta operisan. Apeluje na sve ljude dpbre volje da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

indeksonline.rs