BEOGRAD – Šampionat Srbije u MMA počinje narednog meseca, a promoter lige biće nekadašnji košarkaški reprezentativac Igor Rakočević.

Kako je saopšteno iz MMA saveza, 20. marta u sportskoj hali Breza u Gornjem Milanovcu, uz direktan prenos finala na TV Arena Fight, biće održano prvo kolo MMA lige Srbije.

“I tokom košarkaške karijere MMA mi je bio zanimljiv. To je sport koji daje mnogo adrenalina i dobar je za izbacivanje negativne energije i napetosti. Spletom okolnosti kroz MMA putovanja upoznao sam mnogo dobrih momaka koji su mi postali prijatelji. Kod Marka Lajhnera u “Kajzenu” naučio sam prve korake, a posle sam prešao u “Sekutor”, rekao je Rakočević.

Kako je naveo, ovde ima fantastičnih boraca, kao što je Duško Todorović, koji radi u UFC, a na pitanje da li će se okušati u oktagonu, kaže:

“Bolje ne. Mislim da je dovoljno da se držim košarke. Zadovoljan sam što treniram i radim sparinge. Treba biti realan, to su momci koji treniraju dva puta dnevno, svaki dan od 12. ili 13. godine. Kasno sam počeo”, izjavio je Rakočević.

Novi predsednik i pokretač Lige i celog MMA Saveza Luka Nikolić oformio je ambiciozan tim.

“Očekuje nas promena sistema takmičenja u seniorskoj konkurenciji, od pojedinačnog ka ligaškom modelu, bodovanje za rang-listu i ukupni plasman boraca u svim kategorijama. Najuspešniji klub u sezoni 2021/2022. osvojiće trofej, a najbolji borci šampionski pojas i mesto u MMA reprezentaciji Srbije, koja će, kao domaćin, ugostiti neku od inostranih reprezentacija na poslednjem, petom takmičenju, koje je rezervisano samo za šampione”, istakao je Nikolić.

On se posebno zahvalio pokrovitelju prvog kola MMA lige – opštini Gornji Milanovac i njenom predsedniku Dejanu Kovačeviću, kao i tehničkom organizatoru Sportskoj hali Breza”.

indeksonline.rs