PODGORICA – Na današnjem Svetosimeonovskom saboru u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici na kojem je prisustvovao i premijer Zdravko Krivokapić kršene su mere Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa.

Nadležni se ovim povodom nisu oglašavali.

Ranije danas mere su kršene u Nikšiću, a Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su “članovi i simpatizeri Demokratske partije socijalista (DPS) očigledno vodjeni jedino uskopartijskim interesima, beskrupulozno ; pozvali i okupili grupu gradjana i time stvorili veliko žarište i rizik za buktanje epidemije”.

Danas su u Crnoj Gori uvedene još oštrije mere koje uključuju i potpuno zaključavanje pojedinih gradova.

Večerašnjem Saboru u Podgorici su, kako piše na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), prisustvovali osim premijera i generalni sekretar Vlade Božidar Milonjić i gradonačelnik Tivta Željko Komnenović.

Na fotografijama se vidi da okupljeni, uključujući i Krivokapića, ne nose zaštitne maske i ne poštuju distancu.

Prema merama Ministarstva zdravlja, koje važe od 25. februara do 10. marta, pored održavanja distance i nošenja maske prilikom verskih obreda, zabranjeno je i dodirivanje ili bilo kakav fizički kontakt sa predmetima od zajedničke upotrebe.

U Crnoj Gori su u prethodna 24 sata još četiri osobe preminule od korona virusa, tako da je ukupan broj preminulih 1.003.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 8.605.

indeksonline.rs/Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here