BEOGRAD – Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana M.B., sudiji Prekršajnog suda u Kraljevu, koja je osumnjičena za primanje mita, saopšteno je danas.

Navodi se da je osumnjičenoj odredjen pritvor “zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će usled boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom roku ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje joj se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina a način izvršenja i težina posledice dela doveli su do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vodjenje krivičnog postupka”.

Pritvor do 30 dana odredjen je i za V.L. koji je osumnjičen za primanje mita u pomaganju.

Protiv rešenja o pritvoru osumnjičeni i njihovi branoci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

M.B. je osumnjičena da je od avgusta 2020. do februara ove godine u postupcima koji se vode pred Prekršajnim sudom u Kraljevu, prolongirala do zastarelosti prekršajne postupke protiv okrivljenog, sina osumnjičenog B.T. kao i postupke protiv B.K.

Osumnjičena je i da je opstruisala prekršajne postupke i donosila presude kojima se okrivljeni oslobadjaju prekršajne odgovornosti ili je donosila rešenja o obustavi prekršajnih postupaka koji su pokrenuti protiv sina osumnjičenog B.T. kao i B.K.

Kako se sumnja, M.B. je posredno, od V.L. i V.P. u navedenom periodu primila mito u iznosu od 1.100 evra.

indeksonline.rs/Beta