BEOGRAD – SBB tvrdi da korisnicima Eon aplikacije nije bilo omogućeno gledanje filma “Dara iz Jasenovca” i poziva RTS i Telekom da objasne zašto su korisnici SBB servisa bili diskriminisani.

U saopštenju SBB navodi da film “Dara iz Jasenovca”, koji je emitovan sinoć od 20 časova na Prvom programu RTS-a, nisu mogli da gledaju korisnici EON aplikacije na mobilnim telefonima, tabletima i računarima.

SBB optužuje RTS da je doneo takvu odluku ograničivši gledanje filma preko multiscreen aplikacije i da se, kako tvrdi, taj zahtev “izgleda odnosio samo na SBB korisnike”.

SBB navodi da je, kao distributer medijskog sadržaja, ispoštovao zahteve RTS-a i korisnicima ograničio gledanje filma na realno vreme, bez mogućnosti naknadnog i ponovljenog gledanja, kao i gledanje sadržaja putem EON aplikacije u realnom vremenu.

Korisnici multiscreen aplikacija kompanije Telekom i Supernova, koja je u vlasništvu Telekoma Srbija, tvrdi SBB, mogli su da prate film u realnom vremenu, a pojedini i uz mogućnost vraćanja sadržaja.

Ta kompanija očekuje da se što pre utvrdi “da li je rukovodstvo RTS-a dalo prećutnu saglasnost Telekomu da ne postupe po njihovom dopisu upućenom svim kablovskim operatorima ili je državna kompanija Telekom Srbija samostalno donela odluku da ne ispoštuje zahtev RTS-a, odnosno vlasnika prava i emitera”, navodi se u saopštenju.

SBB najavljuje da će preduzeti zakonske mere radi utvrđivanja zbog čije odluke su, kako tvrde, samo korisnici njihovih servisa bili diskriminisani.

indeksonline.rs