NOVI PAZAR – Najbolji rezutat na Balkan kupu u biatlonu, na ski centru Žari kod Sjenice, u konkurenciji juniora ostvario je Aleksa Vuković iz Bosne i Hercegovine, koji je stazu prešao za 27 minuta i 47,4 sekunde.

U konkurenciji 28 takmičara u sprint trci na 7,5 kilometara drugoplasirani je bio David Folea iz Rumunije, koji je za prvoplasiranim zaostao 14,44 sekunde, dok je treće mesto zauzeo Marian Folea iz Rumunije, sa zaostatkom od 29,9 sekunde.

U muškoj konkurenciji sprint trke na 10 kilometara i drugog dana takmičenja pojavio se samo Rares Runceanu iz Rumunije, koji je trku uspešno okončao za 36 munuta i 38,76 sekunde.

U ženskoj konkurenciji u sprintu na šest kilometara najbolja je bila Rumunka Adelina Rimbeu, drugo mesto pripalo je Dirini Puskariji takođe iz Rumunije, dok je kao trećeplasirana takmičarka u ovoj konkurenciji takmičenje okončala Konstantina Čaralompidu.

Na startu u ženskoj konkurenciji sprinta na 7,5 kilomatara prijavile su se tri takmičerke, a po okončanju takmičenja prvo mesto zauzela je Anastasija Vojinović pod zastavom Bosne i Hercegovine, drugo Ana Cvetanovska iz Makedonije, a treće Sandra Banjac iz Srbije.

Direktor trke Mirsad Hodžić ocenio je da su na stazi, uprkos lošim uslovima za pripremanje takmičenja zbog nedostatka snega, vladali dobri uslovi za održavanje sprint trka i da je takmičenje proteklo u skladu sa planovima.

indeksonline.rs/Beta