BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je tačno pisanje medija da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza danas bio u policiji na informativni razgovor u trajanju od četiri sata i da je odbio poligraf.

“Mogu da potvrdim da je došlo do privođenja Kokeze, bio je na informativnom razgovoru od četiri sata”, rekao je Vulin za TV Pink.

Dodaje da je bio na razgovru u policiji u svojstvu građanina i da se sa njim razgovaralo o brojnim temama, a jedna od njih je obezbeđivanje lokala u Beogradu od strane Velimira Belivuka.

“Mogu da kažem da policija ima značajne sumnje kada je u pitanju istinitost odgovora Kokeze”, rekao je ministar.

Vulin je istakao da je Kokeza odbio poligraf, čak i uz mogućnost da bira na koje pitanje želi da odgovori, a na koje ne.

Ministar je naveo i da je Kokeza kazao da odbija poligraf na savet predsednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića.

“Vrlo je neobično da predsednik Višeg suda odgovara čoveka od toga da sarađuje sa policijom”, rekao je Vulin.

Upitan o praćenju predsednika Vučića, njegovog sina i brata od strane MUP-a, Vulin je odgovorio da je sadašnji sastav Ministrastva utvrdio da je bilo brutalne zloupotrebe sistema kada je reč o njihovom praćenju.

“MUP ima sve dokaze da je bilo zloupotrebe sistema i nelegalnog i neovlašćenog praćenja Vučića i njegove porodice”, rekao je Vulin.

Takođe, Vulin je rekao da su razbijene dve najvažnije kriminalne grupe i za to je, dodaje bila potrebna ozbiljna logistika i ozbiljan rad.

Kako kaže, policija nastavlja sa svojim zadacima i građani će u vrlo kratkom roku videti još uspeha u borbi sa organizovanim kriminalom.

U ovoj nedelji odložena je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je rekao da će javnost biti šokirana dokazima, što je večeras potvrdio i Vulin.

“Predsednik Vučić, kada bude smatrao da treba da upozna javnost, on će upoznati javnost. Treba da se sačekaju pravne procedure, a mogu da potvrdim njegove reči. Biće to nešto što ne bi voleli nikada da vidite. Siguran sam da ti ljudi neće izaći iz zatvora decenijama”, izjavio je Vulin.

General Bratislav Dikić, bivši komandant žandarmerije, rekao je da je kriminal prisutan u svim državama pa i u našoj.

“Ovo što se dešava mora da se dovede do kraja. Mora sve da se istraži i svi koji su imali bilo kakve veze sa ovom kriminalnom grupom moraju da se istraže”, rekao je Dikić.

Kako kaže, postoje osnovane sumnje za saslušanje nekoliko državnih funkcionera.

“Uvek je postojalo kriminalnog miljea u okviru navijačkih grupa. I ranije su zloupotrebljavani članovi tih grupa, ali ovde, kako saznajem, po sredi je nešto mnogo strašnije. Ovde je bilo i ubistava, i ovde ako je bilo sprege sa nekim državnim funkcionerima, ne bi prezali da ubiju bilo koga”, rekao je Dikić.

indeksonline.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here