BEOGRAD – Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) zatražila je danas od Vlade Srbije da na početku naredne školske godine, svim učenicima u zemlji obezbedi besplatne digitalne udžbenike i tablete.

Reagujući na najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će u glavnom gradu svi osnovci od prvog do četvrtog razreda dobiti besplatne udžbenike i tablete na početku naredne školske godine, iz ZZS su zatražili od Vlade Srbije da omogući jednak tretman “svim učenicima u zemlji i njihovim roditeljima”.

“Ako besplatne tablete i digitalne udžbenike dobijaju deca u Beogradu, protivustavno i duboko nemoralno je da to ne bude omogućeno i deci u Gadžinom Hanu, Boljevcu, Senti, Priboju i u svakom drugom mestu u našoj zemlji”, stoji u saopštenju. Ocenjuje se da su premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić “dužni da daju odgovor da li su u stanju da obezbede ravnopravnost gradjana Srbije” kao i da “izadju pred javnost sa tačnim iznosom novca koji je u budužetu potrebno obezbediti za takvu meru”.

“Ukoliko to ne učine, biće potpuno jasno da vlast pravi predizbornu predstavu u Beogradu, suočena sa velikim neraspoloženjem gradjana glavnog grada i izvesnim gubitkom izbora”, piše u saopštenju.

indeksonline.rs/Beta