BEOGRAD – Srpski atletičari, Lazar Anić i Armin Sinančević večeras su takmičili u finalu Evropskog prvenstva u dvorani koje se održava u Poljskoj.

Armin Sinančević zauzeo je šesto mesto u bacanju kugle rezultatom 20.74 metara, ostala bacanja su bili prestupi. Prvak Evrope postao je Stanek Tomaš iz Češke Republike sa 21.62 m, vicešampion je poljski atletičar Michal Haratyk sa 21.47 m, a trećeplasirani je Filip Mihaljević iz Hrvatske sa 21.31 m.

Lazar Anić postao je šesti daljaš starog kontinenta u dvorani. On je najdalji skok zabeležio u prvoj seriji od 7.81 m. Pored tog skoka imao je još tri ispravna: 7.54 m, 7.62 m, 6.28 m i dva prestupa. Za zlatnu medalju bio je potreban skok od 8.35 m koji je ostvario Grčki takmičar Miltiadis Tentoglou.

Drugoplasirani je bio Šveđanin Thobias Montler sa 8.31 m, a bronzanu medalju osvojio je Kristian Pulli iz Finske rezultatom 8.24 m.

“Probao sam da u prve dve serije napravim najbolje skokove. Uspeo sam posle kvalifikacija da se oporavim koliko toliko i znao sam da mogu da imam dobar skok u te dve prve serije, šzo je bilo dovoljno za šesto mesto. Idemo dalje u pripreme za Tokio”, rekao je Anić.

indeksonline.rs