NOVI PAZAR – U Novom Pazaru do danas prvu dozu vakcine primilo je 5200 građana dok je ukupan broj vakcinisanih i revakcinisanih 7895. Nadležni nisu zadovoljni odzivom sugrađana i mole sve da iskoriste priliku da se zaštite i poručuju da ima dovoljan broj vakcina.

“Ovo je zaista mali broj građana koji su se vakcinisali i izgleda da su svi zaboravili na period od juna i jula prošle godine kada je zaista situacija bila loša, kada je bio veliki broj obolelih pa i smrtnih slučajeva”, kazala je koordinatorka za vakcinaciju Selima Maljevac.

Prema rečima sestre Selime Maljevac, vakcinu više prima starija populacija koja je, prema njenim procenama, odgovornija od mladih koji, kako navodi, vakcinaciji pristupaju više zbog mogućnosti putovanja nego zbog zaštite zdravlja.

Oni koji su ozbiljnost situacije shvatili na pravi način oni su i odlučili da se vakcinišu. Kako su nam reki, niko od njih nije imao neželjene efekte nakon vakcinacije i svi se dobro osećaju.

Jedan od naših sugrađana koji je bez razmišljanja primio vakcinu je i dr Jasmin Nurković. On je istakao koliko je važno primiti vakcinu i zamolio svoje sugrađane da ne slušaju razne priče o negativnosti vakcine. “Kada me prijatelji i svi koji me poznaju pitaju šta mislim, da li treba primiti vakcinu ili ne, ja im kažem da smo se moja kompletna porodica i ja već vakcinisali i revakcinisali, i mislim da im je to najbolji odgovor”, kazao je dr Nurković.

Budite i vi među odgovornim građanima kao i ovi koji su već obavili svoju dužnost. Malo vremena treba da izdvojite a dobijate mnogo. Štitite pre svega svoje a onda i zdravlje svih ostalih.

indeksonline.rs