NOVI PAZAR – Klub malog fudbala Novi Pazar dočekuje aktuelnog šampiona države Crvenu zvezdu, u utakmici 14. kola Prve futsal lige Srbije.

“Očekuje nas velika borba za drugo mesto u regularnom delu sezone, koje donosi direktan plasman u polufinale plej-ofa. Sedmicu i po radili smo bez četvorice reprezentativaca, ali to ne sme da bude izgovor. Gleda se samo rezultat”, rekao je trener Pazara Marko Gavrilović.

Novi Pazar drži drugo mesto na tabeli sa 29 bodova, dok su beogradski crveno-beli, uprkos seriji od tri vezana poraza, još uvek u zoni plej-ofa i zauzimaju petu poziciju sa 16 bodova.

“Zvezda nije zadržala šampionski sastav, to čak nije ni ekipa iz prvog dela sezone. Želimo ubedljivu pobedu. Nakon pauze zbog obaveza reprezentacije ulazimo u žestok ritam, pa nas za tri sedmice očekuje pet ili šest mečeva”, kazao je Gavrilović.

Utakmica u dvorani Pendik na programu je u subotu od 18 časova, uz direktan prenos na Radio-televiziji Novi Pazar.

Novi Pazar je početkom marta dobio rivala u četvrtfinalu Futsal kupa Srbije. Dvostruki finalista tog takmičenja gostovaće 17. marta trećeligašu Aleksincu 2015.

“To takmičenje za nas je važno kao i prvenstvo, a pravo na kiks ne postoji. Aleksinčani nemaju klasične igrače futsala. Očekujem pobedu i plasman u polufinale”, zaključio je Gavrilović.

M. Minić