NOVI PAZAR – Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u skladu sa odlukom Kriznog štaba i preporukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Državni univerzitet u Novom Pazaru, počev od sutrašnjeg dana pa do kraja sedmice, neće izvoditi nastavu u svojim prostorijama, već će se kompletna nastava, prema utvrđenom rasporedu, odvijati “on line”, saopšteno je danas iz te visokoobrazovne ustanove.

Svi oblici nastave biće obustavljeni u prostorijama Državnog univerziteta u Novom Pazaru, a predavanja i vežbe biće izvođeni “on line,” preko elektronske platforme “Cisco Webex”. Laboratorijske vežbe, planirane za ovu sedmicu, biće naknadno održane.

Administrativno osoblje radiće prema potrebama, a Studentska služba dežuraće svakog radnog dana i biti na usluzi studentima.

Sve nove, potrebne informacije studenti i zaposleni mogu pratiti na sajtu Državnog univerziteta.

Od početka školske godine na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru nastava je održavana redovno, u skladu sa merama koje nalaže aktuelna epidemiološka situacija.

Uz stalnu brigu za očuvanje zdravlja svih studenata i zaposlenih, primenjivan je klasičan model nastave, a „kombinovani“ na predmetima koje istovremeno sluša veći broj studenata.

indeksonline.rs