BEOGRAD – Na Beogradskom sajmu u toku je vakcinacija i stranih državljana kojima je omogućeno da tokom ovog vikenda prime vakcinu protiv kovida-19, a ekipa Tanjuga zatekla je dugačke redove ispred hale 3 i hale 11 u kojima se obavlja proces imunizacije.

Strani državljani u prilici su da prime AstraZeneka vakcinu, isključivo uz zakazan termin.

Na Sajmu je, od jutros u 8 sati do 15 časova, vakcinisano 5.019 ljudi, i stranih i naših državljana, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i e-Upravu.

Armin Barjamović iz Sarajeva kaže da u redu za vakcinu čeka sat i po vremena. On se za vakcinaciju u Beogradu prijavio krajem februara, a poziv je dobio pre dva dana.

“Očekujem da se život normalizuje nakon revakcinacije. Nadam se da će što više ljudi da se vakciniše, jer ovo samo od sebe neće proći”, rekao je Barjamović za Tanjug.

Zahvalio je srpskim vlastima na ukazanoj prilici.

“Morali smo da dođemo iz Sarajeva ovde, a bilo bi logičnije da smo se vakcinisali u svojoj državi”, kaže on.

Njegova sunarodnica Adisa u redu je dva sata, a kako kaže, očekuje da sve dobro prođe.

Stanovnik Tuzle se pre 15 dana prijavio za vakcinu, a danas je na Beogradskom sajmu primio AstraZeneku.

Ističe da je organizacija izvanredna.

“Ne samo da je nabavljen veliki broj vakcina, nego je organizacija izvanredna. Nemam nikakvih primedbi i hvala što ste nam omogućili da se možemo vakcinisati”, poručio je on.

Osim stranih državljana, na Sajmu u redu čekaju i naši građani, a jedna starija sugrađanka naglašava nezadovoljstvo što je dugo čekala u redu. Ona je primila drugu dozu Fajzer vakcine.

“Jako puno čekanja. Velika je gužva bila”, navodi.

Drugi Beograđanin očekuje bolju epidemiološku situaciju nakon vakcinacije.

“Nadam se da će biti bolja situacija. Ili ćemo se svi zaraziti ili ćemo svi primiti vakcinu, bolje da se primi vakcina”, poručio je on.

Na Beogradskom sajmu i sutra će biti omogućeno stranim državljanima da prime vakcinu, a direktor Kancelarije za E-upravu Mihailo Jovanović pozvao je danas ranije državljane susednih zemalja, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer neće biti vakcinisani.

Danas i sutra i u Novom Sadu mogu da se vakcinišu strani državljani koji imaju zakazan termin.

U Belekspo centru danas je počela vakcinacija i privrednika iz regiona.

indeksonline.rs

Prethodni tekstDva lica sa međunarodne poternice uhapšena u Rožajama
Sledeći tekstSnažan zemljotres u Jadranskom moru