SARAJEVO – Vlada Kantona Sarajevo je na sednici koja je održana danas donela odluku da zatvori ugostiteljske objekte u KS i produži policijski sat, a sve stupa snagu od sutra naveče.

Na sednici se raspravljalo o uvođenju strožih mera zbog loše epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a used nereagovanja viših nivoa vlasti da se uključe u borbu protiv koronavirusa.

Donesena je odluka da se zatvore ugostiteljski objekti, a policijski sat će biti produžen od 21 sat do pet sati ujutru, potvrđeno je za Klix.ba

Premijer KS Edin Forto je poslao još jednom poruku višim nivoima vlasti da delimični lockdowni neće imati smisla, no na kraju je ipak doneo odluku da zatvori kanton.

Ranije večeras je objavljena i informacija Vlade KS da su Skupštini prosledili na razmatranje Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo kako bi se osigurale naknade poslovnim subjektima koji su ugroženi epidemiološkom situacijom.

Informacije o tome šta će tačno podrazumevati ova naknada i za koji period još uvek nisu poznate, a očekuje se da Vlada KS obrazloži svoje odluke.

indeksonline.rs