PRIJEPOLJE – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjana Matić, pomoćnica ministarke Renata Pindžo, sekretarka ministarstva Jasna Mitić, državni sekretar Miroslav Knežević i načelnik odeljenja za razvoj digitalne agende Milan Dobrijević su dana 30.03.2021. godine razgovarali sa Esadom Hodžićem – zamenikom predsednika opštine Prijepolje , Duškom Bajić-članom Opštinskog veća i Samirom Ćosović-narodnom poslanicom u Skupštini Republike Srbije.

Na sastanku se razgovaralo o razvojnim projektnim predlozima naše opštine u oblasti turizma i telekomunikacija koji bi mogli biti finansirani od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kroz konkurs za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u 2021. godini, kao i započetim aktivnostima od strane Vlade RS i ministarstva za izgradnju širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima.

Predloženo je da opština Prijepolje konkuriše sa izradom projektno-tehničke dokumentacije za uređenje srednjovekovnog grada Mileševca, spomenika kulture, na čijoj pripremi će stručnu i tehničku podršku pružiti Republički zavod za zaštitu spomenika kulture. Drugi predlog se odnosio na uređenje Parka Narodnih heroja uz dostavu neophodne projektno-tehničke dokumentacije.

Kako Vlada Republike Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovode aktivnosti na projektu izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima, predstavnici naše opštine su se zahvalili na angažovanosti i nastojanju da naša ruralna područja (Taševo, Sopotnica, Kosatica, Divci, Ivanje, Zavinograđe i Gornje Babine) dobiju pristup brzom internetu.Time će se u 1.629 domaćinstava unaprediti telekomunikacione veze što će omogućiti kvalitetniji život i razvoj na selu.

indeksonline.rs