BEOGRAD – Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović poručila je danas da je odlučna borba protiv kriminala interes celog društva i da se ne sme dozvoliti da se Srbija, koja je krenula putem stabilnosti i razvoja, vraća u prošlost.

“Srbija je danas na putu da bude ekonomski najjača zemlja u regionu, koja je među najuspešnijim u Evropi u vakcinaciji, a organizovani kriminal predstavlja najozbiljniju pretnju onome čemu teže svi građani, a to je da žive u stabilnoj i sigurnoj zemlji koja se razvija i napreduje”, navela je Mihailović u saopštenju.

Ukazuje da odlučna borba protiv organizovanog kriminala predstavlja interes čitavog društva i da oko toga ne sme biti nikakvih podela, jer bez odlučnosti i uspeha države u toj borbi nema ni razvoja Srbije, ni sigurnosti za sve građane.

Ona ističe da je nedopustivo da bilo ko pokušava da relativizuje rezultate u borbi države sa organizovanim kriminalom, niti da umanjuje ozbiljnost pretnji po bezbednost predsednika države.

”Predsednik države nije samo običan političar ili predsednik jedne stranke, već neko ko je izabran glasovima svih građana i koji po Ustavu izražava državno jedinstvo i predstavlja državu”, navodi Mihailović.

To je nešto što svako mora da poštuje, bez obzira na to da li podržava svaki njegov politički potez, da li podržava SNS, da li je imao priliku da sa njim sarađuje, kao što ja s njim radim već 11 godina ili ga nikad nije sreo, poručila je ona.

“Kao što je važno da se nastavi odlučna borba protiv organizovanog kriminala, da nijedno krivično delo, a posebno ubistva i druga najteža krivična dela, ne ostane neotkriveno i nekažnjeno, tako je važno da se utvrde i sve činjenice o prisluškivanju predsednika Srbije i praćenju članova njegove porodice, kao i da se razotkriju svi oni iz državnog aparata koji su pomagali jednoj od najvećih i najopasnijih kriminalnih grupa”, zaključila je Mihajlović.

indeksonline.rs