NOVI PAZAR – Vakcinacija po mesnim zajednicama koja je počela jutros pokazala je da građani Novog Pazara i dalje nemaju poveranja u vakcine jer je odziv bio slab. Osim u Deževi gde je bio zadovoljavajući i gde se vakcinisalo oko 100 građana. Ovaj vakcinalni punkt posetio je državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek koji je istakao da je u Novom Pazaru vakcinisano oko 7.000 građana i da postoji odredjeni pomak u odnosu na pre sedam dana.

“Mi smo za prvih 40 dana vakcinisali 5.000 građana a za sedam dana skoro 2.000 što daje nadu da ipak ima pomaka. Ja sam došao danas po nalogu ministra Lončara da porazgovaram sa narodom da vidim kako teče imunizacija ali i da objasnim koliko je bitna vakcinacija kao jedini način borbe protiv ove opake bolesti” – rekao je Đerlek i dodao da od ukupnog broja novozaraženih u Srbiji 80 odsto njih ima britanski soj virusa.

U deževi je danas vakcinisano 80 građana, u Vranovini više od 60, u Trnavi 24, a u ostalim mesnim zajednicama poput Požege i Trnave manje od 10.

Prema rečima doktorke Nezrine Habibović slab odziv je bio i u Domu omladine gde je vakcinacija danas mogla da se obavi bez prethodne prijave.

Za sutra je zakazana vakcinacija u Šaronjama od 8-10h, u Belim vodama od 8-12h, Postenju od 12-14h.

indeksonline.rs