BEOGRAD – Po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala preduzimaju sve mere i radnje u cilju otkrivanja krivičnog dela i rasvetljavanja činjenica i okolnosti vezanih za fotografije i video materijal koji se pojavio na grupama na aplikaciji “Telegram“.

Tim povodom će se po nalogu tužilaštva između ostalog obratiti i kompaniji “Telegram” za dostavu podataka, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da su po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i direktora policije Vladimira Rebića pripadnici SBPOK-a izvestili o konkretnom slučaju nadležno Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Na društvenim mrežama tokom proteklih dana pojavila se vest da na aplikaciji za dopisivanje “Telegram” postoji grupa koja okuplja 36.000 muškaraca sa Balkana, a u kojoj muškarci dele eksplicitne fotografije, snimke, ali i adrese žena sa ovih prostora.

Prema pisanju medija, grupa funkcioniše tako što članovi napišu odakle su, pa čekaju da im neko od ostalih članova grupe pošalje slike, kontakte pa čak i adrese devojaka iz tog mesta.

indeksonline.rs