NOVI PAZAR – Novopazarski Sportski savez i Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP) potpisali su danas u gradskoj upravi sporazum o saradnji čiji je cilj povezivanje tih institucija u svrhu unapređenja nauke, inovacija i prakse kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju.

“Gradski Sportski savez organizuje veliki broj manifestacija tokom godine i pomoć DUNP biće nam izuzetno značajna. Imamo i ogromnu podršku grada i verujem da ćemo naše ideje uspeti do kraja da sprovedemo u delo na najbolji mogući način”, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Novi Pazar Nermin Zećirović.

Rektor DUNP Miladin Kostić naveo je da na toj visokoškolskoj ustanovi od osnivanja postoji studijski program Sport i fizičko vaspitanje, kao i da je DUNP i ranije bio uključen u sportske aktivnosti u organizaciji gradskog Sportskog saveza.

“Među uspešnim studentima bilo je, a i sada je dosta vrhunskih sportista, koji su osvajali medalje na velikim svetskim takmičenjima u atletici i drugom sportovima. Nadam se da ćemo da sprovedemo akcije na planu omasovljenja sporta i da ćemo zajedno sa gradom nastaviti još uspešnije da razvijamo sport među mladima”, kazao je Kostić.

Sporazum o saradnji ozvaničen je u prisustvu gradonačelnika Novog Patara Nihata Biševca, koji je istakao da su ga potisale dve institucije važne za ovdašnji sport i da ne sumnja da će to doprineti njegovom daljem razvoju.

“Novi Pazar je prepoznatljiv po sportistima. U prethodnim godinama uradili smo mnogo na polju sportske infrastrukture, a sada želimo da usavršimo kadar i da koristimo sve resurse DUNP, odnosno profesore i studente Sporta i fizičke kultute. Potrebno je da iskoristimo njihovo znanje i primenimo ga za omasovljenje sporta, podizanje svesti i bavljenje rekreativnim sportom i razvoj školskog sporta, ali i za postizanje što boljih rezultata u profesionalnom sportu”, zaključio je Biševac.

M. Minić