NOVI SAD – Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela je danas niz optužbi na račun visokog funkcionera policije Darka Cvijovića, za kojeg tvrdi da je pokušao da prikrije da je predsednik Aleksandar Vučić komunicirao sa Mišom Vacićem, koji je bio legalno prisluškivan.

Cvijović je, tvrdi Tepić, naložio policajcima da “likovima sa ulice” daju svoje službene legitimacije, a oni su sa tim legitimacijama učestvovali u racijama u pojedinima gradovima 2018. godine.

Ona tvrdi i da je Cvijović, tada načelnik odeljenja za borbu protiv ekstremizma, pokušao da zataška i prikrije komunikaciju Miše Vacića sa predsednikom Vučićem i njegovim bratom Andrejom, te da je naložio policajcu koji je po nalogu suda prisluškivao Vacića, da u mesečnim izveštajima ne navodi da se predsednik čuje sa Vacićem.

Na pitanje o računima Dragana Ðilasa na Mauricijusu, Tepić je odgovorila da je reč o “lažnim tvrdnjama”, a da će se Ðilas sutra obratiti na pres konferenciji i na njoj izneti detaljne podatke.

indeksonline.rs/Tanjug