BEOGRAD – Potpredsednica Stranke slobode i pravde (ŠP) Marinika Tepić kazala je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije bio cilj, niti je bio na merama prisluškivanja već je, kako tvrdi, “upao” na legalno prisluškivanje Miše Vacića, predsednika Srpske desnice.

Kako je navela na konferenciji za medije, Miša Vacić je bio prisluškivan od 2017. do 2019. godine zato što je, kako kaže, osumnjičen za ekstremizam, a predsednik Vučić, kao i njegov brat Andrej Vučić “upali” su na mere legalnog prisluškivanja.

Tepić tvrdi da je utvrđeno i da Vacić poseduje nelegalno oružje, koje mu nije oduzeto jer, kako navodi, je bio u “prijateljskim i gotovo porodičnim odnosima sa Aleksandrom Vučićem”.

Pokazujući novinarima dokumente za koje tvrdi da su zapisnici o iskazima policajaca zaduženih za prisluškivanje, Tepić je navela da su oni to radili “službeno, na osnovu rešenja suda”.

Istakla je da predsednik Vučić manipuliše, kako kaže, “aferom nelegalnog prisluškivanja” i naglasila da “nema govora o tome da neko ruši državu”, kao ni da je predsednika neko nelegalno prisluškivao.

Ponpbila je da su Aleksandar i Andrej Vučić ”upali” na mere legalnog prisluškivanja, ker su, kako tvrdi, komunicirali sa prisluškivanim licima -“ekstremistima, kriminalcima i ljudima koji imaju problem sa zakonom”.

indeksonline.rs/Tanjug