STALAĆ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da za mesec dana kreću radovi na izgradnji autoputa do Kraljeva, sektor 3 od Adrana do Mrčajevaca.

Vučić je, na pitanje da li će da počne izgradnja autoputa na trasi Čačak-Karaljevo, što je obećano za ovu godinu, istakao da uskoro kreće, kako je rekao, sektor tri, sekcija osam, a kasnije i sekcija devet.

„Adrani-Mrčajevci kreće već za mesec dana“, objasnio je on i istakao da je za Adrane važno uređenje vodotoka, jer su plavili svaki put.

Na pitanje šta je sa obnovom mostova koji su srušeni tokom poplava 2019.godine,uz konstataciju da su samo tri napravljena, Vučić je rekao da mu je navajžnije što je u Sirči izgrađen most, što je obećao ranije.

„Proveriću sam šta je sa ostalim mostovima. Pre nego što dođem u Kraljevo građani će moći da vide da smo spremni da obnovimo mnogo više“, kazao je on i dodao da će se nastojati da se obnovi što je moguće više.

Naglasio je da spajanje autuputem Čačak-Kraljevo znači mnogo, i da posle ostaje da se poprave putevi.

„Zatim ćemo moći da maštamo i pokušamo da proširimo put ka Raški i Novom Pazaru. A Novi Pazar će dobiti vezu preko Požege, Arilja i Ivanjice. Čitav južni i jugozapadni deo zemlje biće povezan sa centralnim delom“, istakao je on.

indeksonline.rs