BEOGRAD – Formirane su Radne grupe za obilaznice oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica koje će rasteretiti centalne ulice u ovim mestima, povećati bezbednost učesnika u saobraćaju i značajno poboljšati ekološku situaciju jer sadašnje trase prolaze kroz gusto naseljene delove.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) daje punu pažnju projektima koji će smanjiti zagađenost u ovim gradovima i opštinama.

Obilaznica oko Požege biće dužine oko 3,8 km i podrazumeva izgradnju mosta preko reke Skrapež. Obilaznicom će biti prespojena dva državna puta (državni put Čačak-Požega-Užice i državni put Kosjerić-Požega-Arilje) i formirana veza sa petljom „Požega“ na auto-putu Požega-Kotroman.

Obilaznica oko Gornjeg Milanovca dužine je 9,4 km i MGSI će dati punu podršku lokalnim samoupravama u procesu eksproprijacije kako bismo mogli što pre da krenemo sa radovima.

Obilaznica oko Užica biće duga 4,8 km sa mostom dužine 252 m i rasteretiće centralne ulice i izmestiti tranzitni saobraćaj koji sada prolazi pored dve osnovne škole u ovom gradu.

Procenjena vrednost za sve tri obilaznice je oko 54 miliona evra.

Sastanku su prisustvovali ministar Tomislav Momirović i državni sekretar Enes Buhić.

indeksonline.rs