RAŠKA – Kompanija Lus Tektil iz Raške dogovorila je saradnju sa čuvenim dizajnerom Filipom Plejnom i u planu je proizvodnja jakni pod brendom ovog poznatog modnog dizajnera.

Plejn ima butike širom sveta, od Londona, Pariza, Milana do Njujorka i Hong Konga, a sada je dogovorena saradnja i sa firmom Lus Tekstil iz Draganića, rečeno je Tanjugu u Privrednoj komori Srbije.

“Trenutno se radi na tehničkim pripremama i izradi modela nakon čega se očekuje i početak serijske proizvodnja”, kaže direktor kompanije Lus Tekstil Savo Mitrović.

Ovim projektom će domaća tekstilna industrija dobiti na značaju i postati prepoznatljiva u svetskim modnim krugovima, kažu u PKS.

Početkom marta, na poziv predsednika PKS Marka Čadeža, Plejn je posetio fabriku u Draginićima nadomak Raške i sa menadžmentom te kompanije razgovarao o mogućnostima buduće saradnje i zajedničkih poslova.

Plejn je osnivač kompanije Philipp Plein International Group koja uključuje brend Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, proizvodi garderobu, cipele, aksesoar i nameštaj.

Mediji pišu da je u planu i otvaranje prvog butika “Filip Plejn” u tržnom centru “Galerija” u okviru Beograda na vodi.

Plejn je prilikom posete pohvalio kapacitete fabrike u Draganićima.

“Veliko je zadovoljstvo videti tako moderno mesto za proizvodnju, s obzirom na udaljenost od Beograda, posebno jer uvek tražimo nove dobavljače koji mogu da ispune naše standarde i zahteve u smislu dizajna proizvoda i kvaliteta. Proizvodimo oko milion komada odeće godišnje”, rekao je tada Plejn.

Dodao je da rade uglavnom u Evropi i Aziji, ali da Evropa za njih postaje sve više važna zbog blizine centralnog skladišta te kompanije.

Lus Tekstil je renomirani proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi.

Više od 90 odsto proizvoda plasira na evropsko tržište, trenutno zapošljava oko 300 radnika. Namerava da u narednih pet godina uposli do 750 ljudi.

Fabrika je počela sa radom januara 2019. godine, a već uspešno sarađuje sa kompanijom Replay, kao i sa najpoznatijim svetskim modnim brendom koji se bavi prodajom perjanih jakni.

indeksonline.rs