NOVI PAZAR – Košarkaši Novog Pazara okončali su sezonu na petom mestu sa 16 pobeda i 14 poraza, zabeleživši dva poraza poslednja dva kola.

Nezadovoljstvo zbog ova dva poraza pokazali su više čelnici klubova koji su ispali iz lige, nego sami novopazarci.

Prvi se oglasio klub iz Aleksinca, koji će zbog 19 poraza naredne sezone igrati niži rang takmičenja. Oni navode da je nekoliko klubova učestvovalo u nečasnim radnjama u poslednjih par kola.

Povodom ovakvih optužbi, oglasio se i derktor KLS Leon Deleon.

“Razmotrili smo situaciju oko ne- koliko iznenađujućih, čudnih rezul- tata u poslednjim kolima i odlučeno je da nadležna lica KLS podnesu krivi- čnu prijavu protiv, zasad nepoznatih počinilaca” – poručio je Deleon.

Sportski direktor novopazaraca, Džemil Imamović, demantovao je za naš portal ovakve navode, tvrdeći da je klub pružio priliku mlađim igračima nakon propuštene šanse za treće mesto.

“Kao klub, pogođeni smo neosnovanim opžuzbama da smo učestvovali u pomenutim nečasnim radnjama. Bodove smo gubili i dobijali iskljucivo na terenu. Nakon utakmice sa Dinamokom, za koju postoje video zapisi, rekli smo da ćemo do kraja sezone šansu ukazati našim mladim igračima, jer smo nakon tog meča izgubili sve šanse da budemo trećeplasirani. Nije fer prema našim momcima da budu optuženi za nešto što tvrdim da nisu uradili” – rekao nam je Imamović.

Imamović napominje da su dva amerikanca u dresu Novog Pazara bila onemogućena da igraju u poslednja dva kola.

“Što se tiče meča sa “Dunavom”, amerikanac Rembert nije mogao da nastupi, jer je dan pre meča potpisao ugovor sa košarkaškim klubom “Široki Brijeg”, a Karter je bio povređen, za šta imamo urednu medicinsku dokumentaciju” – dodao je Imamović.

Ističe da je klub spreman na saradnju, kao i da će podneti tužbe protiv odgovornih za optužbe u ovim nečasnim radnjama.

“Kada su se pojavile ovakve optužbe, mi nismo hteli da reagujemo, ne želeći da narušavamo integritet Košarkaške lige Srbije. Klub će pokrenuti tužbe protiv onih koji su nas optužili da smo učestvovali u ovim nečasnim radnjama. Na održanom predsedništvu lige, rekli smo šta smo imali i spremni smo da sarađujemo sa nadležnima, jer nemamo šta da krijemo” – zaključio je Imamović.

indeksonline.rs