BEOGRAD – Nacionalna koalicija za decentralizaciju sa partnerima Grupom 484 i Fondacijom Jelena Šantić raspisuje konkurs za autentične lokalne organizacije koje rade u svojim zajednicama u oblastima vladavine prava i kulturne raznolikosti, a predstavljaju inovaciju u kreiranju dugoročnih društvenih promena, saopštila je Nacionalna kolaicija za decentralizaciju.

Putem platforme promeni.rs organizacije mogu prijaviti svoje akcije u okviru konkursa Razvojni grantovi – sistematična rešenja u zajednici koji finansijski pomaže Delegacija EU u Srbiji.

U okviru projekta “Lokalni poziv ka EU“ iznosom od 5.000 do 10.000 evra biće podržano do 16 organizacija koje su usmerene na konkretne potrebe građana u svojim zajednicama u oblastima vladavine prava i kulturne raznolikosti, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da predložene aktivnosti treba da omoguće aktivno uključenje građana u njihovo planiranje i realizaciju, povećanje učešća građana u odlučivanju kao i promenu, primenu ili monitoring javnih politika, unapređenje rada ili kreiranjem društvenih servisa usmerenih na zadovoljenje potreba većeg broja ljudi.

Konkurs je otvoren do 1. septembra 2021. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here