BEOGRAD – Nacionalna koalicija za decentralizaciju sa partnerima Grupom 484 i Fondacijom Jelena Šantić raspisuje konkurs za autentične lokalne organizacije koje rade u svojim zajednicama u oblastima vladavine prava i kulturne raznolikosti, a predstavljaju inovaciju u kreiranju dugoročnih društvenih promena, saopštila je Nacionalna kolaicija za decentralizaciju.

Putem platforme promeni.rs organizacije mogu prijaviti svoje akcije u okviru konkursa Razvojni grantovi – sistematična rešenja u zajednici koji finansijski pomaže Delegacija EU u Srbiji.

U okviru projekta “Lokalni poziv ka EU“ iznosom od 5.000 do 10.000 evra biće podržano do 16 organizacija koje su usmerene na konkretne potrebe građana u svojim zajednicama u oblastima vladavine prava i kulturne raznolikosti, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da predložene aktivnosti treba da omoguće aktivno uključenje građana u njihovo planiranje i realizaciju, povećanje učešća građana u odlučivanju kao i promenu, primenu ili monitoring javnih politika, unapređenje rada ili kreiranjem društvenih servisa usmerenih na zadovoljenje potreba većeg broja ljudi.

Konkurs je otvoren do 1. septembra 2021. godine.