BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je do sada u Srbiji dato 3.129.491 doza vakcine protiv korona virusa a da je oko 1.260.000 gradjana revakcinisano.

Lončar je kazao da je procentualno najviše vakcinisanih u Beogradu a da je najslabiji odziv u Tutinu gde je imunizovano 6,2 odsto i u Novom Pazaru gde je cepivo primilo 13,2 odsto punoletne populacije.

“Svuda gde postoje uslove vakcinisaćemo ljude Fajzerovom i Sputnjik vakcinom i bez zakazivanja. Gledaćemo da osposobimo neka područja i da vikendom rade vakcinaciju. Učinićemo sve da što više ljudi za što kraće vreme bude vakcinisano jer to je jedini način da izadjemo iz ovoga”, kazao je Lončar za Radio televiziju Srbije (RTS).

Naveo je da je stav svetske struke da i trudnice treba da se vakcinišu jer je kako je rekao, utvrdjeno da mutacije virusa mogu da utiču na potomstvo.

Ministar je dodao da se Selters i Niška banja, koje su bile u kovid sistemu, vraćaju u normalan režim a da je planirano i da KBC Bežanijska kosa i blok A KBC Dragiša Mišović više ne primaju kovid pacijente.

indeksonline.rs/Beta