Naslovna srbija Beograd Mali: Građani nisu brojke, svi su zasluzili pomoć

Mali: Građani nisu brojke, svi su zasluzili pomoć

Foto:Tanjug

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ne razume kritike onih koji tvrde da je trebalo da mere države budu selektivne, jer su, kako kaže, svi građani pođednako pogođeni koronom i svi su zaslužili pomoć.

Reagujući na izjavu predsednika Fiskalnog saveta Pavla Petrovića da bi mere trebalo da budu selektivne, kao u pojedinim evropskim zemljama, Mali je odgovorio da je više puta čuo da mere nisu selektivne, ali da nije dobio objašnjenje ko zaslužuje da dobije novac, a ko ne.

“Pomogli smo punoletnim građanima i penzionerima, a onda kažu da mere nisu selektivne. Koga biste selektovali i na taj način diskriminisali? Ko je manje pogođen krizom, a ko više?”, upitao je Mali i dodao da za to još nije dobio objašnjenje.

Ističe da je stav Vlade Srbije jasan, a to je da pomoć moraju dobiti svi građani Srbije, te da za državu građani nisu brojke i da ona vodi računa o brojkama, ali isto tako i o radnim mestima i zdravlju.

“Hoćete da me ubedite da je sve u brojkama, za mene kao ministra finansija jeste, ali ne za nekoga ko živi u ovoj zemlji”, podvukao je Mali.

Podsetio je da je za takvu ekonomsku politiku Srbija dobila pohvale od Svetske banke, MMF-a i drugih međunarodnih institucija.

indeksonline.rs/Tanjug