Reper DMX preminuo je u 50. godini života, saopštila je njegova porodica, a nakon što je prošle subote hitno hospitalizovan u kritičnom stanju zbog predoziranja, piše CNN, a prenosi portal Nova.rs

„Duboko smo tužni što danas objavljujemo da je naša voljena osoba DMX, rođena kao Erl Simons, preminuo u 50. godini života u bolnici Vhite Plains nakon što je proteklih dana borio za svoj život“, izjava je porodice.

Umetnik je bio hospitalizovan od prošle nedelje kada je doživeo srčani udar u svom domu u Njujorku, prema rečima njegovog dugogodišnjeg advokata Muria Ričmana.

No, ono što su strani mediji praneli je to da se DMX predozirao u petak, 2. aprila, što je izazvalo srčani udar, te je hitno hospitalizovan.

Reper se godinama unazad borio sa zavisnošću i nekoliko puta je bio na odvikavanju, poslednji put 2019. godine. Muzičar je otvoreno govorio o zavisnosti od kreka, sa čim je, kako je rekao započeo, kada je imao samo 14 godina.

U centar za zavisnost prijavio se 2019. godine, zbog čega je otkazao seriju emisija. Nakon saznanja da je DMX u teškom stanju, mnoge poznate ličnosti na društvenim mrežama slale su molitve za njega i njegov oporavak.

Podsetimo, DMX je jedna od najvećih rep zvezda koja se pojavila tokom devedestih godina prošlog veka. Poslednji nastup imao je u julu 2020. godine, kada je u internet emisiji pevao zajedno sa Snup Dogom. Pojedini njegovi spotovi imaju više od 100 miliona pregleda na Jutjubu.

indeksonline.rs