NOVI PAZAR – Predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović sastao se danas sa Geralnim konzulom Republike Turske u Novom Pazaru, Bašarom Bašolom.

“Generalni konzulat u Novom Pazaru počeo je sa radom nedavno, a formiran je nakon višegodišnjeg, predanog zalaganja osnivača SDP Rasima Ljajića ostvarenju tog cilja. Istorijski trenutak za Sandžak, odluka o formiranju Konzulata je i rezultat ozbiljnog rada na izgradnji i očuvanju dobrih odnosa Srbije i Turske. Ne zaboravimo da je predsednik Repoublike Turske Redžep Taip Erdogan dva puta bio gost Novog Pazara, što je takođe izuzetno važno”, rekao je Hasanović.

Prema njegovim rečima, od izuzetnog značaja je i višedecenijska, istorijska veza među Bošnjacima Srbije i Turske, koji su u svakom momentu most povezivanja i učvršćivanja odnosa dve zemlje.

Predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović ističe da je Konzulat u Novom Pazaru višestruko značajan za narod u Sandžaku, i da će konzul Bašol i svi njegovi saradnici u SDP – u, kao odgovornoj političkoj patiji, uvek imati iskrenog sagovornika i pouzdanog partnera.

“SDP je stranka svih dobronamernih ljudi različitih interesovanja, stručnih profila, partija koja uvažava sve generacije i nacionalnosti. Zastupamo i sprovodimo politiku saradnje i pomirenja, od čega nismo odustali ni pred najvećim izazovima. Sa kozulom smo danas razgovarali o oblicima podrške takvoj politici, čiji su neki od ciljeva jedinstvena Islamska zajednica i unutarbošnjačko pomirenje.

indeksonline.rs