NOVI PAZAR -Sandžačka demokratska partija će i ove godine sprovoditi pripremnu nastavu za osmake, ali sa novinom, koja omogućava da deca koja žele prate nastavu I od kuće. Pijavljivanje đaka je u toku.

„Sandžačka demokratska partija je i ove godine kao i predhodnih,omogućila ovaj vid nastave uz idealne uslove za rad kako učenicima,tako i nastavnicima. Nastava će početi 20.maja i trajaće do početka prijemnog ispita. Izvodiće se svakog radnog dana, od po 3h dnevno:čas maternjeg jezika,matematike i jedan od 5 predmeta iz kombinovanog testa. Ono što je najbitnije da naglasim je da će se raditi grupama ne većim od 15 učenika uz poštovanje svih epidemioloških mera zaštite. Broj učenika nije ograničen“, rekla je predsednica Foruma žena SDP-a Azamela Papić.

U skladu sa uslovima, prirpemnu nastavu će osmaci moći da prate i online.

„Ove godine po prvi put se uvodi jedna inovacija a to je mogućnost praćenja nastave od kuće.Sigurno je da ima dece koja su bolesna, zaražena virusom ili iz nekih drugih razloga nisu u situaciji da prate nastavu.Uz mogućnost korišćenja digitalnih tabli, kao jednogolakšavajućeg nastavnog sredstva kad aje online nastava u pitanju, učenici će puten određene platforme pristupiti nastavi“, rekla je Papić.

Ona je pozvala roditelje da prijave svoju decu, kako bi besplatno mogli da se pripreme za završni ispit.
Veliki tim profesora je spreman da 20.maja počne sa radom, a vi dragi roditelji, već od sutra, prijavite vašu decu putem telefona ili lično u prostorijama stranke.

indeksonline.rs