Naslovna srbija Beograd SDPS na pripremnom sastanku o međustranačkom dijalogu

SDPS na pripremnom sastanku o međustranačkom dijalogu

BEOGRAD – Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) je danas najavila da će učestvovati na pripremnom sastanku o međustranačkom dijalogu, koji se uz posredstvo poslanika Evropskog parlamenta vodi sa političkim grupacijama iz Srbije.

Na sutrašnjoj onlajn konferenciji sa predstavnicima Evropskog parlamenta, ispred SDPS-a, razgovaraće šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije Branimir Jovanović i zamenica šefa poslaničke grupe Nataša Mihailović Vacić, precizira se u saopštenju.

Utojstranci smatraju da su ovakvi sastanci važni i korisni, pre svega zbog prilike da se razgovara o konkretnim rešenjima u oblasti unapređenja izbornog zakonodavstva.

Izborni uslovi i njihovo stalno poboljšanje stariji su od dnevne politike i pitanja odnosa vlasti i opozicije i predstavljaju temelj političkog života. Potrebno je da stalno tragamo za rešenjima koja vraćaju ljude u politiku i omogućavaju im da utiču na odluke i njihove donosioce”, piše u saopštenju.

SDPS ističe da nastavlja da se ponaša odgovorno i konstruktivno, pa će, u skladu sa tim i biti učesnik međustranačkog dijaloga koji počinje i u njemu dati svoj puni doprinos.

indeksonline.rs

Exit mobile version